skip to Main Content

Kraamzorg

Tijdens uw kraamtijd heb je iemand nodig die je begrijpt, uw twijfels wegneemt en u vertrouwen geeft. Zo iemand vindt u bij Kraamzorg Collectief.
Wij weten als geen ander dat elke zwangerschap en geboorte uniek is. Daarom stemt onze kraamverzorgende haar zorg af op uw wensen en verwachtingen. Gedurende de kraamtijd leren we u iedere dag, in kleine stapjes, steeds meer, zodat u aan het einde van de kraamweek zelfverzekerd in uw nieuwe rol als ouder staat. Een gelukkig nieuw leven, dat wensen wij iedere baby en zijn ouders toe.

Zorg aanvragen

U mag zelf kiezen waar u kraamzorg aanvraagt.

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de kraamzorg van Kraamzorg Collectief.

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG FORMULIER

Intakegesprek

Rond de 25ste week van je zwangerschap nemen wij contact met u op voor een intakegesprek. Bij een eerste kindje of als er bijzondere omstandigheden zijn vindt dit gesprek thuis plaats. Bij een tweede of daaropvolgend kindje wordt de intake telefonisch gedaan. Tijdens de intake worden er praktische zaken doorgenomen die voor de bevalling en kraamtijd van belang zijn en kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken.

Bevalling

Graag horen wij van u wanneer de bevalling begint, hiervoor kunt u bellen naar een speciaal telefoonnummer. Dit nummer ontvangt u tijdens de intake. De bevalling kan thuis of in het ziekenhuis plaatsvinden. Bij een thuisbevalling of een niet-medische bevalling in het ziekenhuis assisteren wij de verloskundige. Wanneer de bevalling een medische indicatie heeft of wordt, mogen wij niet aanwezig zijn.

Verzekering

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat betekent dat kosten voor de geïndiceerde kraamzorg uren door uw zorgverzekeraar worden vergoed, behalve de wettelijke eigen bijdrage van €4,60 per uur (2021). Heeft u een aanvullende verzekering dan krijgt u meestal de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed.

Hoeveel uren kraamzorg krijg ik?

De kraamzorguren worden berekend via het LIP ( Landelijk Indicatie Protocol). Dit zijn 49 uren bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding. Deze uren worden over 8 dagen verdeeld, gerekend vanaf de geboortedag.

Back To Top