skip to Main Content
Login cliëntenportaal                                                            

Zorg aanvragen

Je bent vrij in de keus door wie je je kraamzorg wilt laten verzorgen.

Bij ons kun je rekenen op persoonlijke aandacht en professionele begeleiding bij de zorg voor jou en je baby. Jouw wens staat bij ons centraal! Samen met jouw kijken we naar je wensen en wat voor jullie belangrijk is.

Wanneer jij kraamzorg van ons wilt ontvangen, kun je dit online aanvragen.
Door online jouw aanvraag te doen, hebben wij direct alle benodigde gegevens van jou in je dossier staan. Wij werken met het online zorgdossier van Atermes.

Het is verstandig om je zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Hoe eerder hoe beter. Zo kunnen we op tijd kijken of we een plekje voor jouw kunnen reserveren.

Verzekering

Kraamzorg Collectief heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een eigen contract.

Kraamzorg wordt altijd vergoed vanuit je basisverzekering. Dat betekent dat kosten voor de inschrijving, de intake, de eventuele bevallingsassistentie en de geïndiceerde kraamzorg uren door je zorgverzekeraar worden vergoed.

Op kraamzorg zit een wettelijke eigen bijdrage van €5,10 per uur (2024). Heb je een aanvullende verzekering dan krijg je meestal de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed.  Bij de eerste indicatie voor de uren tijdens de intake worden er bij borstvoeding 24 – 49 uur en bij kunstvoeding 24 – 45 uur geïndiceerd.

Door landelijke capaciteitsproblemen worden er steeds strenge eisen gesteld door zorgverzekeraars aan kraamzorgorganisaties. De zorgverzekeraars verwachten van alle kraamorganisaties dat zij gezamenlijk de beschikbare kraamverzorgende en de kraamzorguren spreiden over de zorgvragen in de werkzame regio(s), zodat iedereen kraamzorg kan blijven ontvangen. Iedere ouder verdient namelijk een goede begeleiding bij de start van deze ontzettend spannende tijd.
Dit houdt in dat er door organisaties een minimaal van 24 uur zorg gegarandeerd wordt en zorg boven de 24 uur indien de capaciteit dit toe laat.

Het streven is altijd het geven van ‘zorg op maat’, passend bij de behoefte van het gezin. Kraamzorg Collectief is hierin echter wel afhankelijk van de regels van je zorgverzekeraar. Zorg op maat kan bijvoorbeeld inhouden dat je 6 dagen volledige zorg krijgt, 8 dagen van 3 uur, 5 dagen volledig en 2 dagen 3 uur etc.
Per gezin en per situatie zullen wij bekijken wat nodig is én wat er op dat moment geboden kan worden.

Intakegesprek

Voor week 32 van je zwangerschap neemt een van onze kraamverzorgende  via de mail contact met je op voor het inplannen en afnemen van een intakegesprek.

Bij een eerste kindje of als er bijzondere omstandigheden zijn, vindt dit gesprek thuis plaats. Bij een tweede of daaropvolgend kindje wordt de intake telefonisch gedaan.

Tijdens de intake worden er praktische zaken doorgenomen die voor de bevalling en kraamtijd van belang zijn en worden je wensen en verwachtingen besproken.
Je kunt al je vragen stellen en wij leggen je alles uit rondom onze rol in jouw kraamperiode. De uren waar je recht op hebt worden vastgesteld en toegelicht.

Bevalling

Graag horen wij van je wanneer je bevalling begint, hiervoor kun je bellen naar onze bevallingstelefoon. Dit nummer met de verdere toelichting ontvang je tijdens het intakegesprek.

Je bevalling kan thuis of in het ziekenhuis plaatsvinden.
Bij een thuisbevalling of een niet-medische bevalling in het ziekenhuis assisteren wij de verloskundige. Wanneer de bevalling een medische indicatie heeft of wordt, mogen wij niet aanwezig zijn. Verdere toelichting ontvang je tijdens het intakegesprek

Kraamzorg

Tijdens je kraamtijd heb je iemand nodig die je begrijpt, naar je luistert, je twijfels wegneemt en je vertrouwen geeft. Zo iemand vind je bij Kraamzorg Collectief!

Wij weten als geen ander dat elke zwangerschap en geboorte uniek is. Daarom stemt onze kraamverzorgende haar zorg af op jouw wensen en verwachtingen.

Gedurende de kraamtijd leren we je iedere dag, in kleine stapjes, steeds meer, zodat je aan het einde van de kraamweek zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat. Een gelukkig nieuw leven, dat wensen wij iedere baby en zijn ouders toe.

In basis werken wij, buiten de bevalling en thuiskomst hulp, met één kraamverzorgende voor de gehele kraamperiode. Deze kraamverzorgende komt bij jullie na de bevalling of thuiskomst en blijft tot het afsluiten van de kraamzorg!

Online Cliëntenportaal

Wij werken met een online cliëntenportaal van Atermes. Na acceptatie van jouw aanmelding kun je direct gebruikmaken van ‘jouw persoonlijke cliëntenportaal’.
Je kunt hiervoor
inloggen via de inlogbutton boven aan onze webpagina

In jouw ‘cliëntenportaal’ staat onder andere;

Belangrijke documenten en handige folders.(Hierover krijg je tijdens de intake meer informatie en uitleg). 

Je intake: vóór je intakegesprek krijg je via de mail een uitnodiging om jouw intake in te vullen. Dit wordt tijdens het intakegesprek met jou verder besproken en kun je ten alle tijden nog aanpassen of aanvullen.      

Het medisch dossier van jou en je baby; hierin staat alle medische informatie met betrekking tot de bevalling en geboorte van jullie kindje.

En uiteraard het zorgdossier ; Je ziet onder andere de dagrapportage en controles van jullie kindje en jezelf

Tenslotte kun je aan het eind van je  kraamweek je eigen zorgdossier bewaren in een PDF bestand of bij ons bestellen in een gedrukte en gebonden versie zodat het een blijvende herinnering is.

Back To Top