skip to Main Content
Login Groeiboek                                                            

Zorg aanvragen

Je bent vrij in de keus door wie je je kraamzorg wilt laten verzorgen.

Bij ons kun je rekenen op persoonlijke aandacht en professionele begeleiding bij de zorg voor jou en je baby. Jouw wens staat bij ons centraal! Samen met jouw kijken we naar je wensen en wat voor jullie belangrijk is.

Wanneer jij kraamzorg van ons wilt ontvangen, kun je dit online aanvragen.
Door online jouw aanvraag te doen, hebben wij direct alle benodigde gegevens van jou in je dossier staan. Wij werken met het online zorgdossier van Gyneo, ook wel ‘groeiboek’ genoemd.

Het is verstandig om je zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Hoe eerder hoe beter. Zo kunnen we op tijd kijken of we een plekje voor jouw kunnen reserveren.

Verzekering

Kraamzorg Collectief heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een eigen contract.

Kraamzorg wordt altijd vergoed vanuit je basisverzekering. Dat betekent dat kosten voor de inschrijving, de intake, de eventuele bevallingsassistentie en de geïndiceerde kraamzorg uren door je zorgverzekeraar worden vergoed.

Op kraamzorg zit een wettelijke eigen bijdrage van €4,80 per uur (2023). Heb je een aanvullende verzekering dan krijg je meestal de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed.

Intakegesprek

Rond de 28ste week van je zwangerschap neemt één van onze kraamverzorgende  contact met je op voor een intakegesprek.

Bij een eerste kindje of als er bijzondere omstandigheden zijn vindt dit gesprek thuis plaats. Bij een tweede of daaropvolgend kindje wordt de intake telefonisch gedaan.

Tijdens de intake worden er praktische zaken doorgenomen die voor de bevalling en kraamtijd van belang zijn en worden je wensen en verwachtingen besproken.
Je kunt al je vragen stellen en wij leggen je alles uit rondom onze rol in jouw kraamperiode. De uren waar je recht op hebt worden vastgesteld en toegelicht.

Bevalling

Graag horen wij van je wanneer je bevalling begint, hiervoor kun je bellen naar onze bevallingstelefoon. Dit nummer met de verdere toelichting ontvang je tijdens het intakegesprek.

Je bevalling kan thuis of in het ziekenhuis plaatsvinden.
Bij een thuisbevalling of een niet-medische bevalling in het ziekenhuis assisteren wij de verloskundige. Wanneer de bevalling een medische indicatie heeft of wordt, mogen wij niet aanwezig zijn. Verdere toelichting ontvang je tijdens het intakegesprek

Kraamzorg

Tijdens je kraamtijd heb je iemand nodig die je begrijpt, naar je luistert, je twijfels wegneemt en je vertrouwen geeft. Zo iemand vind je bij Kraamzorg Collectief!

Wij weten als geen ander dat elke zwangerschap en geboorte uniek is. Daarom stemt onze kraamverzorgende haar zorg af op jouw wensen en verwachtingen.

Gedurende de kraamtijd leren we je iedere dag, in kleine stapjes, steeds meer, zodat je aan het einde van de kraamweek zelfverzekerd in je nieuwe rol als ouder staat. Een gelukkig nieuw leven, dat wensen wij iedere baby en zijn ouders toe.

In basis werken wij, buiten de bevalling en thuiskomst hulp, met één kraamverzorgende voor de gehele kraamperiode.
Deze kraamverzorgende komt bij jullie na de bevalling of thuiskomst en blijft tot het afsluiten van de kraamzorg!

Online Groeiboek

Wij werken met een online kraamzorg dossier van Gyneo, ook wel ‘Groeiboek’ genoemd.
Na acceptatie van jouw aanmelding kun je direct gebruik maken van ‘jouw persoonlijke Groeiboek’. Je kunt hiervoor inloggen via de inlogbutton boven aan onze webpagina.

In ‘JouwGroeiboek’ staat onder andere;

Informatie over je baby en jezelf die past bij jouw zwangerschapsweek en daarna tot aan het eerste levensjaar. Een dagboek waar onze kraamverzorgende handige tips, informatie en adviezen in opschrijven. Je kunt zelf ook dingen opschrijven in het dagboek als je dit leuk vindt!

Je intake en wensenlijst: vóór je intakegesprek krijg je een uitnodiging om jouw intake en wensenlijst in te vullen. Deze worden tijdens het intake gesprek met jouw besproken en kun je ter aller tijden nog aanpassen of aanvullen.

En uiteraard het kraamdossier; hier vindt je straks alles terug van je bevalling en je kraamperiode. Je ziet er onder andere grafieken met de groei van jullie kindje en de medische controles van jezelf en je baby.

Back To Top