skip to Main Content

Laatste update: 08-07-2020

Beste aanstaande ouders,

In verband met het Corona virus zijn wij genoodzaakt om onze zorg aan te passen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en KCKZ.

Bij aanvang zorg wordt er gevraagd naar gezondheid gezin: Is er geen sprake van koorts in het gezin? En of corona gerelateerde klachten?

Mocht een kraamverzorgende van ons in een risicogebied zijn geweest, contact hebben gehad met iemand met (verdenking van) het coronavirus of zelf symptomen heeft, dan wordt zij voorlopig niet ingezet voor zorg.

Wij van kraamzorg Collectief geven de zelfde kraamzorg (uren) als voor de Corona besmetting, maar met extra aandacht voor persoonlijke hygiëne en de aanvullende instructies omtrent Corona volgens richtlijnen KCKZ

 • Bij binnenkomst en vertrek geen handen schudden.
 • Regelmatig handen wassen, zorg voor keukenrol om handen te drogen.
 • De zorg voor baby wordt zoveel als mogelijk, gedaan door de ouders
 • Voor kraambezoek geldt;
  – Kraambezoek mag mits er 1,5 meter afstand bewaard blijft
  – Geen kraambezoek toelaten die Covid-19 klachten hebben
  – Geen kraambezoek bij zorg door een kraamverzorgende uit de kwetsbare groep. De kraamverzorgende zal dit zelf met u bespreken om samen tot een goede oplossing te komen

Als moeder positief getest is op corona, is het belangrijk hiermee rekening te houden wanneer jullie thuis zijn. U moet samen met uw baby in thuis isolatie blijven). Zie https://lci.rivm.nl/co+vid-19/bijlage/thuisisolatie

Wij van kraamzorg Collectief, advies KCKZ en RIVM zijn dan genoodzaakt om in zo’n kort mogelijke tijdsbestek de noodzakelijke zorg van maximaal 3 uur te leveren.

 • Wij werken dan met beschermd materiaal mondkapje, spatbril, schort haarnetje en overschoenen.
 • Voorlichting en instructie waar mogelijk op afstand telefonisch of beeldbellen.
 • Er wordt geen zorg geboden aan andere gezinsleden dan de kraamvrouw en pasgeborene.
 • De toetredingsruimte van huis, meestal is dit de (hal) wordt gebruikt als hygiëne sluis verdere informatie volgt indien nodig.

Met vriendelijke groet,

Het team van Kraamzorg Collectief

Back To Top