skip to Main Content
Login cliëntenportaal                                                            

Laatste update: 25-05-2022

Beste aanstaande ouders,

In verband met het corona virus zijn wij genoodzaakt om onze zorg aan te passen. We houden hierbij de adviezen van het RIVM , branche vereniging BO geboortezorg en het KCKZ (kenniscentrum voor kraamzorg) in de gaten.

Wij van Kraamzorg Collectief geven dezelfde kraamzorg (uren) als voor de Corona besmetting, maar met extra aandacht voor persoonlijke hygiëne.

WAT HOUDT DIT IN:

De intake:
De intake gesprekken bij een tweede- of volgend kindje worden altijd telefonisch afgenomen. Bij een eerste kindje worden de intake gesprekken afgenomen dmv een huisbezoek. Indien er klachten zijn in het gezin die horen bij COVID-19 wordt de intake afgenomen via beeldbellen.

Kraamweek:

  • Indien er sprake is van (verdenking) corona dan krijgen ouders instructies waar ze rekening mee dienen te houden en hoe de kraamzorg eruit komt te zien. De fysieke zorg wordt dan meer beperkt en er komt meer zorg via videobellen en telefoon.
  • Regelmatig handen wassen, zorg voor keukenrol om handen te drogen.
  • Voor kraambezoek; TIJDENS de werktijden van de kraamverzorgende vragen wij om zo min mogelijk kraambezoek te laten komen, dit is echter geen verplichting.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen: In situaties waar geen 1,5 meter afstand bewaard kan worden dragen onze kraamverzorgende, indien gewenst, een mondmasker type IIR.
  • Bij corona gerelateerde klachten in het kraambed waarderen wij het enorm dat het gezinslid zich z.s.m. in het kraambed laat testen op corona. De GGD kan indien nodig op de thuislocatie komen testen als de kraamvrouw niet in staat is naar een test locatie te gaan.

Mocht een kraamverzorgende van ons in een risicogebied zijn geweest, contact hebben gehad met iemand met (verdenking van) het corona virus of zelf symptomen hebben, dan volgen wij de richtlijnen en protocollen van BO geboortezorg en het KCKZ.
Als de kraamverzorgende minimaal 2 weken geleden volledig is gevaccineerd, ze geen klachten heeft en in nauw contact is gekomen met iemand die positief getest is hoeft zij niet in quarantaine. Zij wordt dan als immuun beschouwt. Wanneer zij wel klachten krijgt blijft zij thuis en laat zich testen.

Als moeder of partner positief getest is op corona, is het belangrijk hiermee rekening te houden wanneer jullie thuis komen/zijn.
Je moet samen met uw baby in thuis isolatie blijven.  Aan de hand van de protocollen/richtlijnen van BO en KCKZ ontvang je van ons “instructies” waar je rekening mee dient te houden, wat wij van het gezin verwachten en wat het gezin van ons kan verwachten.

Blijf gezond en hopelijk tot binnenkort!

Met vriendelijke groet,

Het team van Kraamzorg Collectief

Back To Top